Close

Βικτόρια Χίσλοπ: Υμνεί την Πελοπόννησο στο νέο της βιβλίο

Νέα




Βικτόρια Χίσλοπ: Υμνεί την Πελοπόννησο στο νέο της βιβλίο

Ο Άντονι ταξιδεύει στην Πελοπόννησο και στέλνει κάρτες στην αγαπημένη του στην Αγγλία - Οι κάρτες κατά λάθος φθάνουν στην πόρτα μιας άλλης γυναίκας...

Η γνωστή Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, που το 2005 έγραψε «Το Νησί», ένα μυθιστόρημα αφιερωμένο στην Σπιναλόγκα, επανέρχεται στις 22 Σεπτεμβρίου με το νέο της μυθιστόρημα «Cartes postales from Greece». Όπως προδίδει ο τίτλος, το βιβλίο αναφέρεται στην χώρα μας και μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η ίδια η Χίσλοπ στην εφημερίδα Daily Mail, το μυθιστόρημα έχει ως σημείο αναφοράς την Πελοπόννησο.

Ο Άντονι, ο ήρωας του νέου βιβλίου της Χίσλοπ, ταξιδεύει στην Πελοπόννησο και στέλνει κάρτες από διάφορες πόλεις της περιοχής στην αγαπημένη του, στην Αγγλία. Όμως, οι κάρτες φθάνουν κατά λάθος στο γραμματοκιβώτιο μιας άγνωστης γυναίκας, η οποία γοητεύεται από την ομορφιά της χώρας μας και αποφασίζει να την επισκεφθεί...
  Το ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι όπου διέμενε η Χίσλοπ
Η Βικτόρια Χίσλοπ θέλησε να ζήσει η ίδια από κοντά στα μέρη που ταξιδεύει ο Άντονι και έτσι, με στόχο «το κυνήγι της έμπνευσης» επισκέφθηκε την Πελοπόννησο, μαγεύτηκε από την ομορφιά της και την εξυμνεί, όχι μόνο στο «Cartes postales from Greece», αλλά και στον βρετανικό Τύπο.

Το ταξίδι της Βρετανίδας συγγραφέως ξεκίνησε πέρυσι το Φθινόπωρο από το Ναύπλιο. Η Βικτόρια Χίσλοπ θαύμασε την πλατεία της πόλης, τα όμορφα καφέ, το λιμάνι, τα στενά δρομάκια χωρίς αυτοκίνητα και δεν παραλείπει να τονίσει ότι η πόλη υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Στη συνέχεια η Χίσλοπ, που διέμενε στο Πόρτο Χέλι, επισκέπτεται την Καλαμάτα και γοητεύεται από το Μουσείο Σιδηροδρόμων, εκεί όπου «τα τρένα μένουν ακίνητα», όπως γράφει.

Όμως, η Χίσλοπ παίρνει «ένα τρένο που κινείται» με σκοπό να πάει στα Καλάβρυτα, τον τόπο που το 1943 οι Γερμανοί σφαγίασαν περισσότερους από 500 άνδρες κατοίκους της ορεινής κωμόπολης. Η συγγραφέας αναφέρει ότι σήμερα τα Καλάβρυτα είναι μια όμορφη ήσυχη πόλη κατάλληλη για σκι τους χειμερινούς μήνες. Επόμενος σταθμός της Βρετανίδας συγγραφέως είναι η Πάτρα και η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, στην οποία διαδραματίζεται ένα σημαντικό επεισόδιο του βιβλίου της.


Ο Ισθμός της Κορίνθου και η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αναφέρονται στο «Cartes postales from Greece» ενώ η Χίσλοπ τονίζει ότι η Ελλάδα έχει πολλές ομορφιές, πέρα από τα γνωστά μέρη που συνήθως γνωρίζουν και επισκέπτονται οι τουρίστες.

ΠΗΓΗ

http://www.protothema.gr/ 

facebook twitter youtube
Copyright © 2025 Smart Solutions | All rights reserved | Designed and Hosted by Smart Solutions